Te ajuta dieta la creșterea masei musculare?

Dieta joaca un rol esential asupra sănătății generale, inclusiv asupra fizicului. Pentru creșterea masei musculare, trebuie sa arzi mai multe calorii decât consumi în fiecare zi, asta dacă nu vrei sa crești în greutate. Prin urmare este important sa ai o dieta echilibrata și sa te asiguri ca ceea ce ai mâncat faciliteaza creșterea muschilor și nu a creșterii în greutate. Partea buna este ca poți face multe pentru a crește masa musculara într-un mod sănătos prin controlarea dietei.

Controleaza portiile de mâncare

Un pas crucial în creșterea masei musculare este controlarea portiei de mâncare la fiecare masa. Chiar dacă corpul are nevoie de mai multe calorii pentru creșterea muschilor, nu trebuie să fie asta o cale de scăpare pentru a mânca mai mult la fiecare masa. Ce se afla în dieta ta trebuie să fie determinat de nivelul de activitate fizica. Înafara de post-workout, trebuie sa consumi aproximativ 40-60 grame de proteine și 40-80 grame de carbohidrati, depinzand de greutatea ta.

Asigură-te ca dieta ta conține cât mai puține grăsimi, exceptând grasimile sanatoase, cum ar fi: uleiul de măsline, grasimile din pesti sau uleiul din nuci. Acestea ar trebui să fie cuprinse intre 5 și 10 grame pe masa.

Citeste despre Power Up Premium: https://www.medsontheweb.com/forum/2326/power-up-premium-pareri-forum/

masa musculara

Masa regulata contează

Dacă vrei sa crești în masa musculara și sa rămâi suplu, un program este foarte esential. Fiecare masa consumata la orice timp din zi joaca un rol crucial în controlarea nivelelor de grăsime din corp și a masei musculare. Dacă vrei sa crești doar masa musculara, trebuie sa mănânci mai mult după antrenament sau la micul dejun, atunci maschii cer mai multe calorii și nutrienti. Asta este din cauza ca corpul tău este lipsit de nutrienti la micul dejun și mușchii tăi sunt obosiți după antrenament.

Prin alimentarea corpului cu nutrienti, vei optimiza o creștere optima a masei musculare, în timp ce vei micșora nivelul de grăsime din corp. Prin alte cuvinte, trebuie sa manipulezi consumul de calorii pentru o crestere a muschilor și a scaderii procentajului de grăsime din corp.

Dieta în zilele de odihna

Pentru ca mușchii sa crească, ei au nevoie și de odihna, dar în aceasta perioada nu trebuie sa consumi aceeași cantitate de calorii. Aceasta este cea mai frecventa greșeala făcută de unii oameni. Acest lucru contribuie la adunarea de grăsimi și creștere în greutate. Totul poate fi prevenit prin consumarea de carbohidrati dimineața și de proteine la mesele mai tarzii.

Acest lucru permite corpului sa primeasca amino-acizi esentiali în timp ce respinge caloriile ce nu sunt necesare în acest timp al zilei. În timp ce studiile arata ca sensibilitatea la insulina este mai scazuta mai spre seara, evitarea carbohidratilor poate preveni depozitarea de grăsime.

Consumul de proteine în zilele de pauza ar trebui sa rămână aceleași. Schimbarea dietei în zilele de antrenament și în zilele de pauza va promova o creștere stricta a masei musculare.

De ce mai multe proteine?

Circula un mit ce sustine ca un consum de proteine este mai important înainte și după antrenament. Cel mai important aspect al proteinelor este atingerea obiectivului în fiecare zi dacă intenționezi sa pierzi, mentii greutatea sau sa crești masa musculara. Confrom cercetarilor calcularea cantitatii zilnice de proteine ce trebuie consumate este simpla.

Dacă ești o persoana activa, un raport de 0,5-1 gram de priteine/500grame greutate corp este ideal. Corpul tău are abilitatea sa proceseze mai multă proteina decât crezi, la fiecare masa. Chiar dacă s-a crezut ca poți asimila 20-30 grame de proteine la fiecare masa și restul se pierde, a fost o tactica pentru a conserva mâncarea. Din acest motiv majoritatea oamenilor au început sa mănânce la fiecare 2-3 ore. Acest lucru ajuta la accelerarea metabolismului, lucru esential pentru creșterea masei musculare și a scaderii în greutate.

Cea mai buna dieta pentru creșterea musculara

Dacă dorești sa crești în masa musculara și sa arăți ca un atlet profesionist, asigură-te ca mesele tale sunt pline de proteine, vitamine, minerale și grăsimi esentiale. Minimizeaza consumul de carbohidrati, dar nu-l elimina de tot. Cele mai bune surse de proteina se găsesc în carne slaba, ouă, legume, soia, vegetale, nuci și cereale. Nu uitați sa consumati o cantitate adecvată de apa în fiecare zi.

Concluzii si pareri

Este evident ca dieta joaca un rol foarte important în creșterea masei musculare. O dieta bogata în calorii poate duce la creșterea în greutate în locul creșterii masei musculare, dacă nu ești activ fizic. Dacă faci exerciții regulate și consumi mai multe calorii decât consumi în ficare zi, ești pe drumul cel bun pentru a crește masa musculara fără sa crești în greutate.

Exercitiile cu greutati stau la baza creșterii și mentinerii masei musculare și a unui fizic plăcut. Simplu spus, este importat sa îți evaluezi dieta dacă vrei mai mulți muschi și sa te mentii în greutate, sau sa slabesti.

9.7/103 ratings
te-a ajutat aceast articol? dă-i un vot

SCRIE UN COMENTARIU / INTREBARE / PARERE

Please enter your comment!
Please enter your name here