E330 – Acidul citric

Origine: Acidul citric este un compus gasit in orice organism viu, ca si parte esentiala a cailor metabolice in toate celulele corpului. Concentratii mari se pot gasi in citrice, kiwi, capsuni, si multe alte fructe. Este preparat in scop comercial prin fermentatia melasei impreuna cu forma de mucegai Aspergillus niger.

Functii si caracteristici E330:

Acidul citric prezinta multe functii – amplifica activitatea multor antioxidanti, dar el insusi nu este un antioxidant. Este in principal utilizat ca reglator de aciditate si de asemenea ca aromator. Creste consistenta gelatinoasa in marmelada si scade innegrirea enzimatica a fructelor si a produselor pe baza de fructe.

Doza zilnica acceptata: Nu exista o limita

Efecte secundare E330:

Acidul citric este in mod normal o componenta a celulelor corpului; acesta va fi degradat si utilizat de organism fara nici un efect secundar. Au fost raportate cazuri de reactii pseudo-alergice (intoleranta), dar acestea sunt foarte rare. Oamenii cu astfel de intolerante ar trebui, de asemenea, sa evite orice fruct moale, boboase si produse ce pot contine aceste tipuri de fructe. E330 nu este cancerigen.

Restrictii dietetice:

Acidul citric si citratii pot fi consumate in mod normal de orice grupare religioasa, vegani si vegetarieni. Acidul citric nu cauzeaza reactii alergice persoanelor alergice la citrice, deoarece este in principal obtinut din zahar, si nu din fructe.

Be the best. Fuck the rest! 30 ani. Scriu o data pe saptamana iar cand o fac, o fac bine. Daca ai intrebari si-mi scrii pe fb sau mail, iti raspund in maxim 2 zile.
8.5/102 ratings
te-a ajutat aceast articol? dă-i un vot

SCRIE UN COMENTARIU / INTREBARE / PARERE

Please enter your comment!
Please enter your name here