Medicamentele Împotriva Arsurilor Cresc Riscul de Moarte

Senzația de arsura din cest este o problemă des întâlnit și este data de acizii din stomac ce urca înapoi prin esofag (tubul ce conduce mâncarea de la gura la stomac). Riscul de arsuri crește odată cu consumarea anumitor mancaruri și băuturi cum ar fi mancarurile condimentate, ceapa, portiile mari și grase de mâncare, produsele citrice, alcoolul, băuturile carbogazoase și cele bazate pe cofeina, produsele de rosii, cele prajite și altele.

Pentru a calma arsurile și indigestiile, de obicei luam medicamente pentru arsuri gastrice. Chiar dacă ele par inofensive, ele poarta un risc de deces, conform ultimelor studii.

Pastilele Pentru Arsurile Gastrice și Riscul de Moarte

Inhibitorii proton pump (PPI) sunt concepute pentru a reduce prductia de acid stomacal. Pentru a face asta ei blochează în mod ireversibil actinea enzimelor ce sunt responsabile pentru productia de acid. PPI este un medicament popular printre oamenii ce au de-a face cu arsuri gastrice și indigestii, dar au legături cu diferite efecte secundare.

În ciuda abilitatii de a induce reactii adverse cunoscute, impactul asupra riscului de deces este necunoscut.

Dr. Ziyad Al-Aly și o echipa de cercetători în Unversitatea de Medicina din Washington au condus un studiu al carui scp a fost sa investigheze asociatia dintre PPI și riscul de deces. Pentru cercetare ei au analizat cazurile medicale a 275.000 utilizatori de PPI și aproape 75.000 de oameni ce au consumat un alt timp de medicament, H2, pentru a scade aciditatea din stomac.

Ca și putere a prescriptiei, PPI sunt puternic asociate cu cazurile de moarte. Rezultatele publicate în BMJ Open, au arătat o creștere a ratei de deces cu 25% în cazul utilizarii a PPI pe termen lung.

Inhibitorii proton pump

Al-Aly explica dacă 500 oameni au consumat PPI timp de un an ei ar avea o moarte asociata cu consumul de medicamente. Cu cât mai mulți participanti consuma pastile împotriva arsurilor, cu atât e riscul mai mare de deces.

Când utilizarea de PPI a fost comparata cu consumul de H2, a fost prezent acealsi procent de 25%. Cercetatorii au dedus faptul ca indiferent de parametrii și datele analizate, rezultatele lor au au arătat ca luarea medicamentelor împotriva arsurilor, chiar și cu prescriptie medicala măresc șansa de deces.

De ce Medicamentele pentru Arsuri Cresc Rata de Deces?

În primul rând este important de menționat ca studiul examineaza doar medicamentele bazate pe prescriptie, în timp ce restul medicamenteleor nu au fost examinate. În schimb studiul a confirmat creșterea sansei de deces, datorită folosirii PPI, încă nu este clara conexiunea dintre ele. O explicație ar fi aceea ca PPI modifica felul în care genele comunica intre ele. Ele cresc unele activități DNA în timp ce scad altele. Oamenii de știința explica faptul ca diferențele genetice contribuie la deces.

Folosirea indelugata a acestui medicament este o problemă majora. În mod tipic lungimea tratamentului pentru PPI este scurta de doar 2-8 saptamanai. Mulți pacienți ajung sa ia acest medicament mai multe luni la rând sau chiar ani. Al-Aly explica faptul ca de multe ori oamenii primesc prescriptie PPI pentru unele motive medicale, dar doctorii continua sa prescrie aceste medicamente, iar oamenii continua sa le consume.

Concluzie

Medicamentele pentru arsuri ale stomacului au legături cu alte efecte secundare, dar efectul lor cauzeaza o moarte prematura iar motivul nu a fost cunoscut pana acum. Un grup de oameni de știința au descoperit ca folosirea PPI crește riscul de moarte prematura cu 25% iar rezultatele rămână aceleași indiferent de datele pe care le-au analizat sau parametrii ce s-au folosit.

Aceste rezultate cer reexaminari periodice care sa arate ca pacientul are nevoie în continuare de aceste medicamente. Este important deoarece în multe cazuri, pacientul consuma aceste medicamente timp de luni întregi sau chiar ani.

10/101 rating
te-a ajutat aceast articol? dă-i un vot

SCRIE UN COMENTARIU / INTREBARE / PARERE

Please enter your comment!
Please enter your name here