Ghimbir cu miere – amestecul care îți întărește imunitatea și te scapă de tuse și răceală

Ghimbir cu miere – un amestec benefic pentru organismul uman. Acest amestec de ghimbir și miere a fost utilizat mult timp pentru tratarea problemelor respiratorii, cum ar fi tusea și răceala.

Mierea s-a dovedit, de asemenea, un remediu foarte bun pentru transmiterea diferitelor beneficii ale ghimbirului către corp. Atât mierea cât și ghimbirul au propriile beneficii pentru sănătata; au proprietăți antioxidante si îmbunătățesc digestia motiv, pentru care prin consumul unui amestec de miere și ghimbir, organismul se bucură de avantaje suplimentare.

Ghimbir cu miere – beneficii

Citește în continuare pentru a vedea care sunt beneficiile amestecului de ghimbir cu miere și vezi cum te poți bucura de ele.

Remediu natural pentru tuse și răceală

S-a constatat că mierea subțiază mucusul care blochează trecerea aerului și duce la infecții ale tractului respirator superior. În mod similar, ghimbirul ajută la reducerea inflamației căilor respiratorii. Prin urmare, un amestec de ghimbir și miere este un tratament natural eficient pentrru tuse și răceală.

Poți adăuga o lingură din acest amestec într-un vas cu apa (1 lingură la o cană de apă) și să lași să fiarbă. Dacă bei această băutură caldă de 2 ori pe zi ar trebui să te simți mai bine.

Calmant natural pentru durere

durere gat ghimbir cu miereSe știe că amestecul de ghimbir și miere este un calmant natural. Chiar dacă ghimbirul are o aromă intensă, foarte puțini știu că este un expectorant și acest lucru ajută la ameliorarea durerii.

Această combinație este foarte cunoscută pentru că este utilizată ca tratament pentru răceală și știm cu toții că o răceală este, de obicei, însoțită de o durere în gât.

Ghimbirul, datorită aromei sale puternice îți deschide sinusurile și te ajută să scapi de mucusul din căile respiratorii.

Benefic pentru inimă

Studiile sugerează că mierea cu ghimbir este bună pentru sănătatea inimii. Ghimbirul s-a dovedit, de asemenea, foarte util în prevenirea cheagurilor de sânge și reducerea colesterolului. La rândul său, acest lucru ajută la combaterea bolilor de inimă, în care vasele de sânge se înfundă.

Întărește sistemul imunitar

Miere, ghimbir și lămâie – aceste 3 ingrediente luptă împotriva bolilor. De asemenea, creșc capacitatea de apărare a corpului. Dacă bei o ceașcă de ceai de ghimbir, lămâie și miere sau pur și simplu consumi o lingură de ghimbir zilnic, îți poți stimula sistemul imunitar.

Mai mult, atât ghimbirul, cât și mierea au proprietăți antioxidante, întărind astfel sistemul imunitar al organismului.

Combate indigestia

indigestie ghimbir cu miereSe crede că un tonic sau un sirop de miere și ghimbir este un bun remediu pentru digestie. Prin urmare, consumul unei lingurițe de ghimbir cu miere este foarte util pentru persoanele care au un sistem digestiv slab.

Previne greața de dimineața

Știai că ghimbirul ajută la ameliorarea senzației de greață? Este unul dintre cele mai vechi remedii naturale pentru greață, în special cele apărute în timpul sarcinii. Pentru a scăpa de senzația de greață resimțită dimineața, poți amesteca miere și ghimbir într-un pahar cu apă fierbinte și să bei băutura obținută.

Are proprietăți antioxidante

Ghimbirul și mierea sunt cunoscute ca alimente cu proprietăți antioxidante puternice. În mod individual, aceste ingrediente ne protejează corpul de radicalii liberi, care la rândul lor oferă protecție împotriva afecțiunilor cardiovasculare și a altor boli.

Cum să consumi ghimbir cu miere?

reteta preparatExistă multe modalități prin care poți combina ghimbirul cu mierea. Unele dintre aceste combinații le poți face acasă, în timp ce altele le poți cumpăra. Idei simple prin care poți pregăti rapid un amestec de miere și ghimbir.

  • Taie ghimbirul în felii și pune-l într-un borcan cu miere. Păstrează borcanul la frigider. Pur și simplu consumă ghimbir cu miere când vrei să te bucuri de beneficiile acestui amestec.
  • Adaugă o lingurită de concentrat (jumătate linguriță de suc de rădăcină de ghimbir și jumătate linguriță miere) în sucul de lămâie pentru a obține o băutură benefică pentru organism.

Rețetă de ghimbir cu miere

Ingrediente:

  • 2.5 cm de ghimbir
  • 2 lămâi
  • 1 cană miere de albine

Mod de preparare:

Această rețetă poate fi făcută atât cu ghimbir decojit, cât și cu ghimbir cu coajă.

Taiem ghimbirul în felii cât mai subțiri și-l punem deoparte. Tăiem și lămâile în felii subțiri și le scoatem semințele.

Punem feliile de ghimbir și lămâie într-un borcan de 480 ml. Turnăm miere de albine, asigurândun-ne că ajunge până la fundul borcanului. Ar fi bine să amestecăm conținutul borcanului pentru a ne asigura că mierea pătrunde și printre feliile de ghimbir și lămâie.

Închidem bine borcanul și-l lăsăm deoparte pentru cel puțin 12 ore. Păstrăm amestecul la frigider.

Luăm câte o lingură din acest amestec de ghimbir, miere și lămâie și o adăugăm într-o cană cu apă caldă. Bem băutura obținută.

SCRIE UN COMENTARIU / INTREBARE / PARERE

Please enter your comment!
Please enter your name here