Fibromialgia – Cum să Trăiești cu Fibromialgia

Inainte de orice altceva, va (re)informez ca este extrem de important cereți sfatul unui medic sau al unui alt specialist în sănătate, înainte de a lua parte la un program destinat sănătății sau înainte de a consuma un medicament și/sau un supliment nou.

Vad foarte multe persoane care sufera de paraziti intestinali cum incearca sa foloseasca produse precum Detoxic, Fitobalt, Bactefort sau altele numai si numai pentru a evita vizita la medic. In ciuda parerii si experientelor negative pe care o parte dintre voi probabil le-ati avut cu medicii, luati in considerare faptul ca acestia sunt cei mai avizati si pregatiti pentru a ne prescrie un tratament.

Nu Gigeii de pe forumuri, nu prietenii care au folosit cine stie ce tratament, nu firmele de prin Lituania care vand solutii minune pe Internet!

Efectele Fibromialigiei Asupra Sănătății

Unul dintre cele mai comune efecte secundare ale Fibromialgiei este durerea musculo-scheletica extinsă și de lungă durată. Acest simptom specific este cronic. În afara Fibromialgiei, nu există alte cauze ale acestei dureri. Experții au luat în considerare și alte probleme de sănătate, cum ar fi leziunile de țesut, și au descoperit că nici aceste afecțiuni nu cauzează aceleași simptome.

Fibromialgia

Deseori, prezența Fibromialgiei este destul de evidentă, întrucât durerea severă și rigiditatea se pot manifesta în întregul corp. Deși, până acum, nimeni nu a reușit să identifice cauzele Fibromialgiei, o teorie general acceptată este legătura acestei afecțiuni cu disfuncționalități ample în cadrul sistemului nervos central. Prin urmare, prin apariția defecțiunilor la nivelul sistemului nervos, transmiterea și detectarea durerii este amplificată.

Simptomele Fibromialgiei

Cu toate acestea, durerea cronică la scară largă nu este singurul simptom al Fibromialgiei. Alte simptome comune pot include dureri faciale, dureri de cap și migrene severe, epuizare, probleme de somn, anxietate, incapacitatea de a se concentra, și depresie.

Principalii oameni de știință de la Institutul de Sănătate au lansat, în trecut, studii care arată că aproximativ cinci la sută din americani sunt victime ale fibromialgiei. Acest sondaj a fost realizat în rândul persoanelor de peste 18 ani. A fost dovedit că femeile au un risc mult mai ridicat de a manifesta fibromialgie, spre deosebire de bărbati, în special între anii 30 mijlocii și anii 50 târzii. În ciuda acestui fapt, sunt mulți bărbați și copii afectați de această tulburare.

În prezent, se estimează că între trei și cinci la sută din populația Americii de Nord se luptă cu fibromialgia. Unii aleg (gresit) sa foloseasca suplimente precum Flexa Forte, Arthrelix, Osteoren sau creme ca Hondrocream inainte de a merge la un medic spcialist.

Tratamente pentru Fibromialgie

Numeroase tratamente s-au dovedit a fi destul de eficiente pentru această problemă de sănătate. Multe persoane au reușit să găsească alinare cu ajutorul anumitor medicamente, grupuri de sprijin, intervenții comportamentale, educație a pacientului, și chiar exerciții fizice regulate.

În cazul în care persoana prezintă doar un caz ușor de fibromialgie, există anumite măsuri care pot fi luate pentru a trata simptomele. Doar reducerea stresului din viață de zi cu zi s-a dovedit a fi o metodă extrem de eficientă. Exercițiile fizice regulate sunt, de asemenea, extrem de utile pentru tratarea cazurilor ușoare de fibromialgie, iar consilierea este și ea o opțiune des luată în considerare de un număr mare de persoane. Adoptarea unor modificări simple, cum ar fi asigurarea unui somn suficient, participarea la sesiuni ocazionale de terapie fizică, precum și reducerea anxietății, pot face diferență.

Tratamente Naturale ale Fibromialgiei

Cu toate acestea, în cazul în care pacienții constată că aceste soluții nu funcționează, există mai multe opțiuni alternative, naturale care pot fi luate în considerare. Compuși cum ar fi 5-HTP, Chlorella și planta Griffonia, oferă un ajutor substanțial pentru tratarea simptomelor specifice.

5-HTP este un compus extras din semințele plantei Griffonia, strâns legat de neurotransmițătorul serotonină. Numeroase studii au demonstrat eficiența sa în tratarea fibromialgiei, această cercetare fiind în continuă evoluție. Atât oamenii de știință, cât și profesioniștii din domeniul sănătății, au ajuns la concluzia că 5-HTP are potențialul de a reduce numărul de puncte de presiune din interiorul corpului, reduce intensitatea durerii, și ajută la diminuarea anxietății. În plus, este cunoscut pentru abilitățile sale prin care contribuie la îmbunătățirea calității somnului, reduce rigiditate dimineața, și diminuează oboseala în general.

De asemenea, alte studii au legat suplimentul extras din alge verzi, Chlorella, de reducerea durerii cauzate de fibromialgie.

Surse info: https://en.wikipedia.org/wiki/Fibromyalgia

9.7/103 ratings
te-a ajutat aceast articol? dă-i un vot

SCRIE UN COMENTARIU / INTREBARE / PARERE

Please enter your comment!
Please enter your name here