9 Suplimente Pentru Îmbunătățirea Memoriei Studenților

Pe măsură ce îmbătrânim, suplimentele naturale pentru îmbunătățirea memoriei și a performanței cognitive devin din ce în ce mai importante. Fortifierea, amplificarea și protecția memoriei, prin moduri eficiente, este posibilă încă dinaintea scăderii inevitabile a funcției memoriei datorită vârstei.

Alimentele care le consumăm sau exercitile care le alegem, pot avea un impact pozitiv asupra chimiei creierului și pot îmbunătăți procesele fizice din spatele formării memoriei. Mai mult, utilizarea suplimentelor naturale într-un mod eficient poate îmbunătăți în mod semnificativ puterea de acumulare a informației, de a forma concluzii logice și de a accesa informațiile mai ușor.

Așadar, iată o recenzie a celor mai bune moduri de abordare cu privire la îmbunătățirea memoriei, pe toate planurile. Prin incorporarea unora dintre aceste strategii în stilul tău de viață, memoria excelentă poate fi a ta, la orice vârstă.

Cum funcționează suplimentele pentru memorie?

Aproape toate suplimentele care sunt luate cu scopul de a îmbunătăți memoria funcționează după niște mecanisme de bază.

Odată ce înțelegeți modul în care aceste “pastile ingenioase” se transformă în beneficii cuantificabile, vă va fi mai ușor să selectați componentele/substanțele potrivite pentru obiectivele voastre specifice.

suplimente

Cel mai important mod în care aceste pastile funcționează, este prin interacțiunea cu acetilcolina, un neurotransmițător vital pentru sanătatea neurologica generală. Acesta promovează creșterea sănătoasă a neuronilor și a sinapselor, îmbunătățind comunicarea dintre aceste canale, acționând ca neuromodulator.

Interacțiunea acetilcolinei cu receptorii muscarinici și nicotinici este legată de formarea memoriei în hipocampus și cortex.

Degradarea, în timp, a funcției acetilcolinei, rezultă în pierderea memoriei datorată vârstei. Multe suplimente pentru memorie cunoscute, spre exemplu Piracetamul original nootropic, funcționează prin a stimula activitatea acetilcolinei.

Alimentația și Memoria

Nu toate suplimentele de memorie se găsesc sub formă de pastile! Sunt multe surse dietare ale acestor compuși, care pot îmbunătăți sau proteja memoria.

  • Verdețuri – Alimente care îmbunătățesc nivelul amino acidului homocisteină, care previne degradarea memoriei. Aceste mâncăruri includ verdețuri precum spanac sau kale.
  • Fructe de pădure – Pe lângă că oferă neuro-protecție datorită antioxidanților, substanța cunoscută sub numele de flavonoid din fructele de pădure poate împiedică pierderea memoriei. Alte surse comune de flavonoizi sunt extractul din semințe de struguri și ceaiul verde.
  • Pește – Majoritatea peștilor și fructelor de mare conțin acizii grași Omega 3. Aceste grăsimi îmbunătățesc integritatea membranelor celulare, un factor important în prevenirea degradării și pierderii memoriei datorită vârstei. Uleiul de Krill este o sursă excelentă de Omega 3.

Legătură dintre un corp sănătos și o minte sănătoasă

Un corp sănătos și o minte sănătoasă merg mână în mână din multe motive, cel mai important fiind circulația. Îmbunătățirea circulației sângelui la țesuturile nervoase ajută la distribuirea oxigenului și a nutrienților necesari pentru celule. Rezultatele constau în comunicație sporită în creier și formarea fizică mai ușoară a memoriei pe termen lung.

suplimente

Pe lângă condiționarea zilnică prin exerciții aerobice, circulația poate fi îmbunătățită și prin suplimentare. Multe vitamine naturale, precum Pterostilbenul, Resveratrolul și Picamilonul sporesc circulația în corp, prin vasodilatare.

Un supliment herbal în particular, Vincamina, și ruda sa sintetizată, Vinpocetina, țintesc direct circulația creierului. Din acest motiv, suplimenții pentru circulație sunt des incluși în produsele fortifiante pentru memorie și cogniție precum Alpha XYZ. Un alt supliment foarte bun este Nanoxyn Alpha.

Îmbunătățirea zilnică a memoriei cu suplimente

Cei mai cunoscuți amplificatori de cogniție și activitate cerebrală aflați pe piață sunt racetamurile. Acest grup de compuși a fost primul supliment nootropic folosit la scară largă, incluzând diverse suplimente de potență diferită. Piracetamul funcționeaza prin activarea receptorilor nicotinici ai acetilcolinei, promovând sănătatea generală a țesutului și a semnalelor din creier.

Multe persoane incorporează acest supliment în rutină lor zilnică, datorită beneficilor cognitive care includ și îmbunătățirea funcției memoriei. Pentru o îmbunătățire specifică a memoriei, produsul CILTEP (Chemically Induced Long Term Potentiation), compus din nootropice herbale, precum Forskolin și extract de angine, sporește nivelul camp, un mesager implicat în stabilirea și fortifierea sinapselor care formează memoria de lungă durată.

Be the best. Fuck the rest! 30 ani. Scriu o data pe saptamana iar cand o fac, o fac bine. Daca ai intrebari si-mi scrii pe fb sau mail, iti raspund in maxim 2 zile.
8.3/104 ratings
te-a ajutat aceast articol? dă-i un vot

SCRIE UN COMENTARIU / INTREBARE / PARERE

Please enter your comment!
Please enter your name here