Branturile de slabit

Printre atat de multe remedii naturale pentru slabit, care uneori dau rezultate, alteori nu, se mai strecoara din cand in cand si produse alternative care insa nu constau nici in pastile, creme sau orice metoda care aminteste cat de cat de cea medicala. Una dintre ele este presoterapia (in sine un concept destul de controversat) si un exponent bun al acestei metode este brantul de slabit.

Despre branturile de slabit

Branturile de slabitAcestea sunt, de fapt, niste placute cu ridicaturi, pe care trebuie sa stai cu picioarele. Ele se aplica pe talpile incaltarilor, pentru a putea fi utilizate oricand. Ideea din spatele terapiei prin presiune este ca prin anumite puncte ale corpului nostru trec niste energii care ne afecteaza organele interne. Unele dintre aceste puncte se afla pe talpa, iar branturile sunt capabile sa schimbe energiile si fluxul lor.

Pe de-o parte, presoterapia pare sa fie destul de apropiata de acupunctura, dar mecanismul de slabit propus de branturi este un pic mai fantezist (deci si greu de crezut). Desi nu se explica prea bine cum functioneaza lucrurile, ridicaturile actioneaza direct asupra stomacului, ficatului, intestinelor si a altor organe interne, determinand instant slabitul.

Sincer, nu as crede niciodata ca un astfel de mecanism chiar ar functiona, mai ales cum nici macar nu sunt explicate detaliile. Cu atat mai mult, fiecare dintre noi si-ar dori sa poata slabi fara sa faca nimic, pentru ca organele lui se gandesc deodata ca ar fi bine sa renunte la grasimi (cum? Asta sa nu ma intrebati), dar asta nu inseamna ca ar trebui sa credem tot ce inventeaza unii.

In plus, producatorii acestor branturi de slabit vin si cu un nume, dr. Robert Mertz, care ar trebui sa spuna ceva (aparent el este inventatorul). L-am cautat pe acest domn pe Google si nu am gasit nimic legat de nutritie sau de medicina. Macar cei care il amintesc pe dr Oz folosesc o persoana care exista.

Mod de utilzare

Placutele trebuie sa fie puse in incaltari si purtate atunci cand se poate. Astfel, ele cica te vor ajuta sa slabesti continuu, in cel mai scurt timp (spusele producatorilor). Ca timpul necesar poate fi de o luna sau de 10 ani, nu se spune nicaieri. Nu stiu cat de comode sunt aceste accesorii, dar aproape sigur sunt inutile, asa ca nici nu ar mai conta daca ele sunt usor de purtat sau nu.

Pareri si sfaturi

Cred ca producatorii nici macar nu inteleg mecanismul prin care persoanele slabesc si ca el nu prea are nimic de face nici cu stomacul sau cu intestinele (doar daca micsorezi stomacul prin operatie, dar asta e altceva). Asadar, as evita un astfel de produs, mai ales cum nu este nici prea ieftin. Daca vrei sa slabesti, exercitiile si dieta sunt baza. Poti merge la un nutritionist (unul bun, nu un escroc) si iti va oferi un program adaptat organismului tau. In schimb, daca porti pe talpa astfel de inventii, vei astepta mult si bine sa dai kilogramele jos, pentru ca doar asa, acest lucru nu se va intampla niciodata.

7.5/108 ratings
te-a ajutat aceast articol? dă-i un vot

SCRIE UN COMENTARIU / INTREBARE / PARERE

Please enter your comment!
Please enter your name here