Epilare definitivă cu laser – tot ce trebuie să știi despre această procedură cosmetică

Epilare definitivă cu laser

Epilare definitivă cu laser – una dintre cele mai întâlnite proceduri cosmetice. Dacă nu ești mulțumit de epilarea cu ceară sau alte metode de epilare, atunci ar fi bine să iei în calcul epilarea definitivă cu laser.

Cum te pregătești pentru epilare definitivă cu laser?

Epilarea definitivă cu laser reprezintă mai mult decât simpla eliminare a părului nedorit de pe corp. Este o procedură medicală, de aceea persoanele care o efectuează trebuie să fie instruite și să prezinte clientelor potențialele riscuri.

Dacă intenționezi să apelezi la epilarea definitivă cu laser ar trebui să limitezi smulgerea părului și eplarea cu ceară cu 6 săptămâni înainte, deoarece laserul vizează rădăcinile firelor de păr care sunt îndepărtate temporar prin smulgere.

De asemenea, trebuie să eviți expunerea la soare timp de 6 săptămâni înainte și după tratament. Expunerea la soare face epilarea cu laser mai puțin eficientă și crește riscul de complicații după tratament.

epilare cu laser

Ce se întâmpă în timpul epilării definitive cu laser?

Chiar înainte de procedură, părul va fi tăiat la câțiva milimetri deasupra suprafeței pielii. De obicei, cu 20-30 de minute înainte de procedura cu laser se aplică un medicament topic pentru amorțeală.

În funcție de laser sau de lumina utilizată, atât tu cât și tehnicianul va trebui să purtați ochelari de protecție pentru ochi. De asemenea, va trebui să-ți protejezi straturile exterioare ale pielii cu un gel rece sau un dispozitiv special de răcire. Acest lucru va ajuta lumina laserului să pătrundă în piele.

Apoi, tehnicianul va da un impuls de lumină pe zona ce urmează a fi epilată și va urmări zona timp de câteva minute pentru a se asigura că au fost utilizate cele mai bune setări și a verifica dacă apar reacții neplăcute.

După finalizarea procedurii, pe zona proaspăt epilată ar putea fi aplicate pachete de gheață, creme sau loțiuni antiinflamatorii pentru a amelliora orice disconfort.

Următoarea ședință ar putea fi programată după 4-6 săptămâni. Va trebui să mergi la ședințele de epilare definitivă cu laser până când părul nu va mai crește.

Epilare definitivă cu laser – beneficii

epilare laser corpIată câteva dintre avantajele epilării definitive cu laser:

Te ajută să eviți firele de păr crescute sub piele

Firele de păr crescute sub piele sunt coșmarul fetelor care folosesc apartul de ras, epilatorul sau ceara. Odată ce apelezi la epilarea definitivă cu laser, uiți de firele de păr crescute sub piele.

Laserul ajută la îndepărtarea părului de la rădăcini și previne firele de păr încarnate. De asemenea, folosind această procedură nu va mai trebui să-ți faci griji cu privire la arsurile cauzate de ceara fierbinte sau tăieturile provocate de lama de ras.

Tratamentul regulat cu laser poate elimina în totalitate firele de păr încarnate.

Face pielea mai moale și mai catifelată

Probabil la 2 zile după ce te razi, părul începe să crească din nou. Prin epilarea definitivă cu ceară nu mai rămâne niciun fir de păr. Asta înseamnă că pielea rămâne netedă după doar o sesiune de tratament cu laser.

Și, chiar și atunci când părul începe să crească din nou, acesta este mai subțire și mai moale decât înainte.

epilare corp femeieNu lasă cicatrici

Epilarea cu ață este una dintre cele mai dureroase proceduri cosmetice de îndepărtare a părului. Eliminarea părului cu aparatul de ras nu este dureroasă însă, dacă faci o mișcare greșită s-ar putea să te alegi cu o tăietură neplăcută.

Iar când vine vorba de epilarea cu ceară, există întotdeauna riscul ca pielea să fie arsă de ceara fierbinte. Cu toate acestea epilarea definitivă cu laser nu lasă loc pentru astfel de efecte secundare dureroase. Este o procedură ce poate fi efectuată pe orice parte a corpului, fără griji.

Oferă rezultate durabile

Efectele îndepărtării părului cu ajutorul laserului sunt de lungă durată. S-ar putea să dureze săptămâni sau luni până când părul va crește din nou. După fiecare sesiune de epilat, părul crește mai rar.

Și, chiar și atunci când crește din nou, părul este mult mai subțire și mai rar decât înainte. În cele din urmă, vei vedea că nu vei mai avea deloc păr pe corp.

Epilarea definitivă cu laser îți permite să te razi între ședințe

Pentru a se epila cu ceară, femeile trebuie să-și lase părul să crească. Asta înseamnă că nu se pot rade între două sesiuni. Însă cele care apelează la epilarea definitivă cu laser sunt încurajate să se radă înainte de următoarea ședință pentru a preveni arderea părului de pe suprafața pielii.

Aceasta este o veste bună pentru femeile care vor să aibă pielea fină și netedă tot timpul anului.

epilare eficienta Epilarea cu laser nu durează mult

Procedeul de îndepărtare a părului cu laser este mai rapid decât te-ai putea aștepta. Durează aproximativ 20 de minute să scapi de părul de la subraț și aproximativ o oră să scapi de părul de pe brațe și picioare.

Vei economisi bani pe termen lung

Epilarae definitivă cu laser te poate ajuta să economisești bani pe termen lung, deoarece nu vei mai fi nevoită să folosești tot felul de aparate de ras, epilatoare sau benzi de ceară.

Întrebări frecvente

Este dureroasă epilarea definitive cu ceară?

Epilarea cu laser nu este mai dureroasă decât epilarea cu ceară. Daci ai pielea sensibilă, ar fi bine să folosești o cremă care amorțește suprafața pielii pentru a face experiența mai plăcută.

Cum este eliminat părul de către laser?

Laserul emite o lumină care este absorbită de pigmentul foliculuui de păr fără a distruge pielea din jur. Luminea este transformată în energie termică și face ca foliculul să fie incapabil să mai producă mult păr.

Câte ședințe sunt necesare?

De obicei, sunt necesare 6-8 ședințe pentru a elimina complet părul de pe corp, dar există persoane care au nevoie doar de 4 ședințe.

Care sunt riscurile epilării definitive cu laserul?

După 1-2 zile de la epilare, zona va arăta și se va simți ca arsă de soare. Compresele reci și cremele hidratante te pot ajuta. În cazul în care ai folosit laserul pe față, te poți machia a doua zi doar dacă nu-ți apar vezicule pe piele.

Pentru a preveni modifcările temporare ale culorii pielii este recomandat să folosești protecție solară.

Alte reacții adverse potențiale sunt roșeața, cicatricile și umflăturile. Cicatricile permanente sau modificarea culorii pielii sunt rare.

Sursă:

  • webmd.com

SCRIE UN COMENTARIU / INTREBARE / PARERE

Please enter your comment!
Please enter your name here