Guma de mestecat – Mancati mai putin, ardeti mai multe calorii

Guma de mestecat te poate ajuta sa pierzi in greutate. Aceasta este ceea ce sugereaza cercetari recente ale Universitatii din Rhode Island. Echipa a descoperit ca participantii care au mestecat guma timp de o ora pe zi au mancat cu 68 de calorii mai putin la masa de pranz. Au constatat, de asemenea, ca persoanele care mesteca guma consuma si mai multa energie.

Cercetarea a comparat aportul de calorii si consumul de energie intre cei care mesteca guma si cei care nu fac acest lucru. Subiectilor studiului li s-a cerut sa mestece guma dimineata, de trei ori cate 20 de minute.

Acest lucru i-a ajutat pe participanti sa manance cu 68 mai putine calorii la pranz, iar numarul caloriile arse a crescut cu 5%. Participantii au continuat sa manance in mod normal pentru restul zilei, fara a manca mai mult pentru a compensa mai tarziu.

diet-gumCercetatorii sugereaza ca miscarea de mestecare trimite semnale catre partea creierului responsabila pentru satietate si ca aceasta reduce apetitul si poftele alimentare. Studii anterioare sprijina aceasta constatare si sugereaza ca mestecarea gumei reduce aportul de calorii, suprima foamea si reduce dorinta pentru alimente dulci.

Cresterea metabolismului energetic este usoara si poate fi explicata prin actiunea de mestecare in sine. Multi oameni considera ca mestecarea gumei poate indeparta de mancatul emotional sau necalculat, care pot sabota dietele. Suplimente precum Ananas Extra Forte sunt folosite pentru a ajuta in legatura cu acest aspect.

Mestecatul gumei poate ajuta la pierderea in greutate prin scaderea foamei si cresterea metabolismului. Oricum, contributia totala la controlul greutatii este mica si trebuie sa fie combinata cu alte strategii de pierdere in greutate, incluzand exercitii constante si consumul de alimente mai putin dulci.

Dar, inainte de a ajunge la guma fara zahar, ar trebui sa luam in calcul problemele de sanatate provocate de aceasta.

Guma fara zahar – o alternativa sanatoasa?

Este sanatos sa mesteci guma pentru a pierde in greutate?

Majoritatea oamenilor sunt constienti ca guma de mestecat ce contine zahar este daunatoare sanatatii lor dentare si nu numai. Cu toate acestea, nici folosirea gumei fara zahar nu este o idee buna. Multi producatori au trecut la indulcitorii artificiali, pentru a reduce prezenta zaharului in produsele lor, dar nici acesti indulcitori nu sunt lipsiti de riscurile lor. O guma de mestecat despre care producatorii spun ca ar avea efecte foarte bune in curele de slabire este Diet Gum.

Indulcitorii, cum ar fi aspartamul si sorbitolul, sunt ingredienti comuni si consumarea excesiva a oricaruia poate provoca reactii adverse. Sorbitolul este cunoscut ca provoaca disconfort abdominal. In plus, consumul de guma de mestecat care contine sorbitol a dus la pierderea excesiva in greutate, din cauza proprietatilor sale laxative.

Be the best. Fuck the rest! 30 ani. Scriu o data pe saptamana iar cand o fac, o fac bine. Daca ai intrebari si-mi scrii pe fb sau mail, iti raspund in maxim 2 zile.
0/100 ratings
te-a ajutat aceast articol? dă-i un vot

SCRIE UN COMENTARIU / INTREBARE / PARERE

Please enter your comment!
Please enter your name here