Care sunt cauzele Hemoroizilor

Nu exista o definitie clara pentru hemoroizi. De fapt, acestia ramân un mister pentru lumea medicala, deoarece nu se stie exact de ce apar, domeniul cauze hemoroizi nefiind complet cercetat. În cadrul canalului anal (adica ultimii 4 cm din anus), se afla bucati de tesut umplute cu vase de sange. Aceste umflaturi actioneaza ca niste “perne” care ajuta la trecerea scaunului. Aceste mase de tesuturi moi sunt numite hemoroizi.

Este putin cunoscut faptul ca fiecare om are hemoroizi, insa se afla in stare latenta. În cazul în care tesuturile din canalul anal se extind, se produce fie un hemoroid intern fie un hemoroid extern. Deci, doar atunci cand hemoroizii cresc si se extind sunt clasificati ca fiind o problema medicala care are nevoie de tratament.

Cele mai frecvente cauze ale hemoroizilor:

Dupa cum am mentionat anterior, in cazul hemoroizilor nu se stie exact care sunt cauzele aparitiei lor insa exista anumite lucruri care se stie ca ar favoriza aparitia acesta.

Femeile gravide – nu se stie de ce, dar femeile gravide sunt în grupul de risc mai ridicat de problemele de hemoroizi. În timp ce motivul nu este clar, statisticile pot confirma faptul ca acestea sunt mult mai expuse.

Varsta cuprinsa intre 45 ~ 65 – ca efect al varstei, tesutul care sprijina hemoroizii slabeste si acestia se pot desprinde de pe peretii canalului anal, provocand aparitia unuia dintre cele doua tipuri de hemoroizi.

Persoanele obeze – oamenii care sunt supraponderali sunt în mod considerabil, de asemenea, expusi la riscul de dezvoltare a hemoroizilor.

Lipsa de fibre in alimentare – lipsit de fibre in dieta poate duce la constipatie, care duce la aparitia hemoroizilor. Asadar, faceti tot posibilul sa consumati cat mai multe alimente bogate in fibre deoarece beneficilor lor sunt multiple.

Fortarea la defecare – in stransa legatura cu fibrele insuficiente, scaunele greu de eliminat pot duce la constipatie si, astfel, la aparitia hemoroizilor

Be the best. Fuck the rest! 30 ani. Scriu o data pe saptamana iar cand o fac, o fac bine. Daca ai intrebari si-mi scrii pe fb sau mail, iti raspund in maxim 2 zile.
1/101 rating
te-a ajutat aceast articol? dă-i un vot

SCRIE UN COMENTARIU / INTREBARE / PARERE

Please enter your comment!
Please enter your name here